ÇEVRİMİÇİ ZİYARETÇİ AYDINLATMA METNİ


 
6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”) UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA
 
ÇEVRİMİÇİ ZİYARETÇİ
AYDINLATMA METNİ
 
Üntes Isıtma Klima Soğutma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak, kişisel verilerinizin güvenliğine ve mahremiyetine önem veriyor ve bu itibarla sizlerden talep ettiğimiz ve bizlerle paylaştığınız kişisel verilerinize ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KKVK”) kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla aşağıdaki hususları Kanun’un 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla bilgilerinize sunuyoruz. 
  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?
Kişisel verileriniz bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, talep/şikâyetlerin takibi, müşteri ilişkileri ve memnuniyeti süreçlerinin yürütmesi, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
  1. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI
Kişisel verileriniz, Kanun’un kişisel verilerin aktarılması ve yurtdışına aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla; yurt içindeki resmi kurum ve kuruluşlar, kolluk kuvvetleri, mahkemeler ve icra müdürlükleri, yurt içi/yurt dışı ilişkili olduğumuz üçüncü taraf gerçek ve tüzel kişiler, hizmet sağlayıcı firmalar ve yetkilileri, iş ortaklarımız ve Şirketimiz pay sahipleri, grup şirketlerimiz ve doğrudan veya dolaylı olarak yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerimiz, tedarikçiler ve destek hizmeti sağlayıcılar, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi kişi ve kuruluşlar ile paylaşılabilmektedir.
 
Kişisel verileriniz Kanun’un 9. maddesinde yer şartlar kapsamında ve Çerez Politika’mızda yer alan sebep ve amaçlarla sınırlı olmak kaydıyla, üçüncü taraf çerezleri aracılığı ile (örn:Google çerezleri) ve bu çerezlerin erişebildiği veriler ile sınırlı olarak yurtdışına aktarılabilmektedir. Çerez uygulamamıza ilişkin detaylı bilgi için lütfen Çerez Politika' mızı gözden geçiriniz.
  1. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ VE HUKUKİ SEBEPLERİ
Kişisel verileriniz, internet sitemizde yer alan ve kendi internet sitemiz tarafından yaratılan Çerezler/Cookieler, üçüncü taraflarca yaratılan Takip Çerezleri/Tracking Cookieler, site kullanımı ölçüm sistemleri, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülüklerimiz kapsamında log kayıtlarının tutulması, internet sitemizin iletişim sekmesi ve sair sekmelerimiz aracılığı ile ilgili kişi tarafından beyan ve ibraz edilen diğer belgeler, başvuru formları, müşteri memnuniyet formu ve sair formlar vasıtasıyla sözlü, yazılı veya elektronik yöntemlerle toplanmaktadır.
 
Yukarıda belirtilen yöntemler ile elde edilen kişisel verileriniz, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde ve kişisel verilerin korunması hukukunun temel prensipleri doğrultusunda işlenmektedir.
  1. KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI
Kanun’un 11. maddesi hükümleri uyarınca kişisel verilerinize ilişki olarak aşağıdaki haklarınız bulunmaktadır;
  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
 
  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE KADAR SÜRE İLE TUTUYORUZ?
KVKK’ya uygun olarak, KVKK md. 7/1’e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve/veya mevzuat uyarınca verilerinizi işlememiz için zorunlu kılındığımız zamanaşımı süreleri dolduğunda, kişisel verileriniz tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirerek kullanılmaya devam edilecektir.
 
  1. HAKLARINIZI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ? 
Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, buradan ulaşabileceğiniz Başvuru Formu’nu doldurarak Veri Sorumlusu’na iletebilirsiniz.
 
Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.
 
İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.
 
Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.
Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
  1. TALEPLERİNİZ NE KADAR SÜREDE CEVAPLANIR?
Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.
Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere  Başvuru Formu’nda seçilen usullerinden biri ile gönderilir.
 
Veri Koruma Sorumlusu İrtibat Bilgileri:
Üntes Isıtma Klima Soğutma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
İstanbul Yolu 37. Km. İmrendi Mevkii No:348 Kahramankazan/Ankara
Tel            : +90 312 818 63 00
E-posta    :  untes@untes.hs03.kep.tr

Okunma Sayısı: 1533   |   Güncelleme Tarihi: 18.08.2021   


  • Günay Amerika Afrika Batı ve Doğu Avrupa Orta Doğu ve Körfez Bölgesi Orta Asya ve Türki Cumhuriyetler
  • Site içerisinde yer alan yazılı ve görsel içerik ÜNTES tarafından sağlanmaktadır.
  • İzinsiz kopyalanamaz, kaynak gösterilerek iktibas edilemez. Her hakkı saklıdır. 2015 ©
  • Bu site Çerez Politikası kabul ederek kullanılabilir. Çerez Politikası